Kategórie
 
 
 
 
 

Palatinóza - pomalý cukor - 2 kg

Kód produktu:10702
Palatinóza, (izomaltulóza),- pomaly vstrebateľný sacharid . vhodný pre športovcov alebo náhrada cukru do sladkých receptov.

Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena: 12,48 € bez DPH
14,98 € s DPH

Palatinóza, iným názvom izomaltulóza, je pomaly vstrebateľný sacharid sladkej chuti. Používa sa ako vhodnejšia alternatíva cukru či ako zdroj postupne sa uvoľňujúcej energie pre športovcov. Má kryštalickú štruktúru bielu farbu, čím pripomína biely cukor. Rovnako ako v prípade cukru (sacharózy) ide o disacharid, ktorý je zložený z glukózy a fruktózy. Na rozdiel od neho sa však pomalšie vstrebáva do krvi, a tak uvoľňuje a dodáva telu energiu postupne. To nám potvrdzuje aj jej nízky glykemický index. Dôvodom je odlišná chemická väzba medzi monosacharidmi glukózou a fruktózou.

Vyvážený sacharid, ktorý poskytuje stály a trvalý prísun glukózy (energie).Je výbornou alternatívou bežného cukru na sladenie, s jemnou zrnitosťou a vysokou rozpustnosťou. Izomaltulóza vám dodáva glukózu, má prirodzenú sladkú chuť a vedie k miernejšiemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi v porovnaní s bežným cukrom.

Izomaltulóza sa trávi pomalšie, ale poskytuje kompletný energetický výťažok 4 kcal/g, podobne ako sacharóza. Vďaka pomalšiemu rozkladu a uvoľňovaniu do krvného obehu to má za následok stabilnú a nízku hladinu cukru v krvi. Izomaltulóza, ktorá sa prirodzene vyskytuje v mede a šťave z cukrovej trstiny, pozostáva z glukózy a fruktózy a má približne polovičnú sladkosť ako domáci cukor.

Týmto  sacharidom môžete nahradiť klasický biely cukor a použiť ho na sladenie. Hodí sa pritom aj pri chudnutí. Konzumácia potravín s obsahom palatinózy namiesto iných cukrov totiž vedie k obmedzeniu nárastu hladiny glukózy (cukru) v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravinami s cukrom (sacharózou). Zaujímavé je, že rovnako prispieva k zachovaniu mineralizácie zubov. 

Postupné uvoľňovanie energie je zároveň užitočné aj vtedy, keď bojujeme s pocitom nedostatku energie či chuťou na sladké. Ak chcete použiť palatinózu ako alternatívu cukru, môžete ju pridať do vašich obľúbených sladkých dezertov, koláčov či palaciniek a iných sladkých receptov. Hodí sa aj na ochutenie čaju, kávy a ďalších nápojov.

Výhody izomaltulózy:
- Šetrné k zubom
- Plne využiteľný sacharid
- Dodávateľ energie s 4 kcal/g alebo 17 kJ/g
- Rovnomerná absorpcia pozdĺž celého tenkého čreva
- Nízky vplyv na hladinu cukru v krvi (GI: 32) a hladinu inzulínu
- dlhotrvajúci, vyvážený prísun glukózy (energie)

Zloženie : palatinoza (izomaltulóza)    Výrobca : Cake-Masters  Balenie je ekonomickom sáčku, 2 kg

Priemerná výživová hodnota na 100 g

Energetická hodnota 1615 kJ
Energetická hodnota 380kcal
Tuky0,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 95g
- z toho cukry95g
Bielkoviny0,0 g
Soľ 0,0 g

 

 

 

Čas skúšať nové veci. Takže načo je dobrý Glukozový sirup ? Vyrobte si tzv. sugarsheet bordúru. Perfektný kryštálový...

Uverejnil používateľ Fajne Torty Sobota 25. apríla 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia